Sopimusvuori

 

Blogiryhmä

                                 tilke halloween 15 

Tilkkeessä järjestettiin jokavuotiset halloween-bileet. Suunnitelu oli aloitettu jo kuukautta aikaisemmin. Oli tehty mm. asusteita ja rekvisiittaa. Tilkkeelle on Halloweenista tullut tärkeä juhlapäivä: pidetään kivaa yhdessä. Parasta on yhdessä toimimisen meininki.

Sisään tullessa kohtasi karmean näyn. Pöydälle on tehty tekoruumis, jota oltiin "operoimassa". "Veren" määrää ei ole säästelty. Huone oli nimeltään Painajaisten parantola. Seinillä oli katkaistuja ruumiiden osia.

”Oopperassa” meikattiin karmeita meikkejä. Meikkejä tehtiin räsynukesta luurankoon. Meikkaaminen onnistuu parhaiten aina siinä valossa, jossa ollaan juhlimassakin. Näin naamiosta tulee mahdollisimman aidon näköinen.

Keittiöstä oli taiottu ”noidan mökki”. Tarjolla oli ihmelientä, eli elintarvikevärillä siniseksi värjättyä keittoa, joka sisälsi kasviproteiinia ja vihanneksia. Leipänä tarjoiltiin ”homeista” leipää. Nämä leivät olivat saaneet päällensä vihreää elintarvikeväriä.

Melkein kaikki Tilkkeen kävijät osallistuivat halloweenin suunnitteluun. Osallistujia oli aamupäivällä viitisentoista, mutta lisää porukkaa tuli päivän mittaan, osa pääsi Tilkkeelle vasta iltapäivällä. Myös vieraita tuli oikein Turusta saakka. Saattoivatpa kovasti yllättyä, kun saapuivat paikan päälle...

Blogiryhmä

   joulutori

 

Tilke osallistuu Tampereen Keskustorin perinteiselle Joulutorille yhdessä Kanavan, Askeleen ja Verstaan kanssa. Myyntikojumme sijaitsee Tampereen Teatterin puoleisella torikujalla.

Syksyn aikana Tilkkeellä on ahkeroitu myyntiin korvakoruja ja huovutettuja lapasia. Yhdessä muiden kanssa olemme jälleen saaneet tarjolle hienon valikoiman tuotteita.
Joulutori jatkuu aina tiistaihin 22.12. asti, tervetuloa ostoksille!

Blogiryhmä

                           muhvi-kasi

Tilke sai kesäkuussa mukavan toimeksiannon. Meitä pyydettiin valmistamaan hypistelymuhveja toimitettavaksi muistisairaille.

Asiakkaat ja ohjaajat ottivat työn kiinnostuneina ja vähän yllättyneinäkin vastaan. Monelle hypistelymuhvi oli uusi tuttavuus.

Muhvien teossa parasta oli luovuuden ilo ja vapaus, sekä se että pääsee lahjoittamaan jotain hyvään tarkoitukseen. Moni oli tehnyt tähän mennessä käsitöitä joko itselle tai tuttaville. Oli hieno ajatus valmistaa tuntemattomalle jotakin rauhoittavaa ja iloa tuottavaa. 

                           muhvit

Ensimmäinen erä muhveja on lähtenyt ja uusia on jo valmistumassa. Jatkamme mielellämme hyvin käyntiin lähtenyttä projektia ja teemme muhveja muuallekin.

      Laskiaisrieha-web2

Tilke on yhdessä Askeleen ja Verstaan kanssa järjestämässä Sopimusvuoren yhteistä Laskiaisriehaa tiistaina 17.2.2015 klo 11-14. Samana päivänä pidetään Tilkkeellä myös Terapiahuone -nimisen näyttelyn avajaiset alkaen klo 11.30.

      Terapiahuone-kutsu    

 

 

 

 

Krista

KOLLAASI4

Toteutimme Tilkkeen ja Askeleen kanssa syyskuussa -2015- yhdessä opiskelijan johdolla valokuvaprojektin. Aiheena oli "Minä".

Saimme kertoa mitä elämäämme kuului ennen, mitä se nykyään sisältää ja mitä haluaisimme, että elämämme on tulevaisuudessa – valokuvin. Lisäsimme pienet tarinat kertomaan kuvista enemmän.
Projektia oli mukava tehdä, kuvasimme yksin ja yhdessä, sisällä ja luonnossa sekä ideoimme toisillemme mitä kuvat voisivat ola.

Jotkut halusivat kertoa vaikeista ajoista, jotkut taas halusivat keskittyä hyvään. Projektin tavoitteena oli voimauttava, avartava luova kokemus ja tutkimus omasta itsestään sekä mukava yhdessä olo.

Näyttely on esillä Tilkkeen seinällä. 

Jokainen meistä on erilainen, yksilöllinen ja uniikki kokonaisuutensa. Olemme tärkeitä ja arvokkaita juuri tälläisinä kuin olemme – ja se yhdistää meitä.

Sopimusvuori_Facebookissa