Sopimusvuori

 

Asumispalveluyksikkö Helmi sijaitsee Tampereen Viialan kaupunginosassa luonnonläheisellä pientaloalueella. Ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun samoin kuin oma sisäpiha takaa rauhallisen paikan vapaa-ajan toiminnoille.

Kävelymatkan päässä on monipuolinen kauppakeskus, jossa voi tehdä ostoksia. Lisäksi bussilla pääsee helposti ja nopeasti esim. Kaukajärvelle, Hervantaan tai Tampereen keskustaan.

Palveluasumista tarjoavassa Helmessä on 15 asiakaspaikkaa sekä 6 työntekijää, joista yksi on kodinhuoltaja työskennellen yksikön keittiössä. Ohjaajat ovat paikalla 7.00 – 20.00 välisenä aikana joka päivä.

Yksikön toiminta

Helmessä tehdään asiakkaan yksilöllisyyden huomioivaa sosiaalipsykiatrista kuntoutustyötä. Yksikössä tuetaan palvelunkäyttäjiä elämän hallintaan liittyvissä asioissa sekä tarjotaan puitteet harjoitella arjen taitoja turvallisessa ympäristössä. Toiminta on tavoitteellista pohjautuen kuntoutussuunnitelmiin, jotka tarkistetaan vähintään puolivuosittain.

Erilaisten yksikössä toimivien ryhmien avulla harjoitellaan kognitiivisia taitoja vertaistukea hyödyntäen. Retkien ja itse järjestettävien tapahtumien avulla tuetaan asiakkaita pitämään yhteyttä omiin lähiverkostoihin, omaisiin ja ystäviin.

Yhteistyötä tehdään Sopimusvuoren päiväkuntoutusyksiköiden lisäksi myös muiden päiväkuntoutusta ja ryhmätoimintaa järjestävien yhteistyökumppaneiden kanssa.

 pdfHelmen esite

Viialantie 58, 33710 Tampere
Puh. 010 526 6134

helmi(at)sopimusvuori.fi

Sopimusvuori_Facebookissa