Sopimusvuori

 

Katajassa on 10 asiakaspaikkaa ja 6 ohjaajaa (1 johtajan, 1 sairaanhoitajan ja 4 ohjaajan tointa). Kataja tarjoaa tehostetun tuen asumispalvelua, jolloin ohjaajat ovat paikalla vuorokauden ympäri. Yöohjaaja on yhteinen Moreenin kanssa.

Katajan tilat ovat esteettömät mahdollistaen liikkumisen myös apuvälineiden kanssa. 

Kataja on matalan kynnyksen asumispalveluyksikkö. Palvelunkäyttäjiltä ei vaadita mitään perustaitoja yksikköön siirtyessä, vaan osallistuminen yksikön toimintaan tapahtuu jokaisen yksilöllisten voimavarojen mukaisesti.  Toiminnassamme on vahvasti läsnä yhdessä tekeminen sekä vertaistuki. Arjen asioista keskustellaan yhdessä, toinen toisemme huomioiden.

 Psykiatrian poliklinikan kuntoutuslääkäri osalistuu palvelunkäyttäjän kuntoutussuunnitelman laadintaan, yhdessä asiakkaan, henkilökunnan ja mahdollisuuksien mukaan myös läheisten kanssa.

Kuntoutuslääkäri on tavoitettavissa puhelimitse päivittäin virka-aikana mahdolliseen konsultointiin psyykkisen voinnin arvioinnin ja tehostetumman voinnin seurannan osalta. Somaattisten sairauksien hoidosta vastaa Pyynikin terveysaseman omalääkäri.

Asuminen Katajassa

Katajassa on 8 yhden hengen huonetta sekä kaksi erillistä yksiötä. Kaikissa huoneissa on omat wc- ja suihkutilat. Huoneissa on peruskalustus, jonka lisäksi huonetta voi kalustaa tilan riittäessä omilla sisustuksellisilla elementeillä. 

Jokaiselle asiakkalle tehdään yksilöllinen kuntoutussuunnitelma. Yksilöllistä hyvinvointia edistämme harjoittelemalla päivittäin henkilökohtaiseen perushoitoon, lääkehoitoon, vuorokausirytmiin, asioiden hoitoon, harrastuksiin sekä vuorovaikutukseen liittyviä taitoja. 

Henkilökunta auttaa tarpeen mukaan ja tekee tarvittaessa myös puolesta, yhdessä asiakkaan kanssa mm. kodinhoitoon ja ruuanlaittoon liittyvät työt. Pyrimme toteuttamaan arkea yhteisössä siten, että ikääntyvä palveluiden käyttäjä selviytyy  päivittäisessä arjessaan elämän laatua unohtamatta.

Koulukatu 13 E (3.krs), 33200 Tampere
010 526 6101
kataja(at)sopimusvuori.fi
johtaja.kataja(at)sopimusvuori.fi

Sopimusvuori_Facebookissa