Sopimusvuori

 

Ruukki tarjoaa tehostettua asumispalvelua aikuisille mielenterveys -ja päihdepalveluiden käyttäjille.
Toimintamme on yksilöllistä, osallistavaa ja tavoitteellista yhteisöllisessä toimintaympäristössä.

Palvelunkäyttäjien tavoitteena on vastuun ottaminen elämästään sekä itsenäisempään elämään vaadittavien elämänhallinnan taitojen opetteleminen. 

Yksikössä on kahdeksan paikkaa. Jokaisella palvelunkäyttäjällä on oma huone. Huoneessa on valmiina peruskalusto, jonka lisäksi huonetta voi kalustaa tilan riittäessä omilla tavaroilla. Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku. Palvelunkäyttäjien yhteisiin tiloihin kuuluu keittiö, olohuone, kodinhoitohuone, sauna ja ryhmähuone.

Henkilökuntaa on tavoitettavissa ympäri vuorokauden. Päivävuorossa on tavallisesti 1-3 työntekijää ja iltavuorossa 1 työntekijä. Yö-ohjaaja on yhteinen Vaahteran yksikön kanssa.

Yksikön arjesta

Tapahtumat vaihtelevat päivittäin ja niitä suunnitellaan yhdessä. Ruukin viikko-ohjelman tarkoituksena on tukea palvelunkäyttäjää vuorokausirytmin ylläpidossa. Arjen toimintoja ovat päivittäiset kodin työt kuten esimerkiksi siivoaminen ja ruuanlaitto. Omien asioiden hoidossa sekä lääkkeiden jakamisessa dosettiin autetaan tarvittaessa.

Asumispalvelu sisältää monenlaista ryhmätoimintaa kunkin palvelunkäyttäjän yksilöllisen kuntoutumissuunnitelman mukaan. Tärkeänä elementtinä toiminnassa ovat eläimet ja luonto, ja pyrimme yhdessä tekemään päivittäin kävelyitä lähimetsäämme Pyynikille. Retkeilemme talleilla säännöllisen väliajoin, sillä Ruukilla on oma kummiponi Chrisu, jonka kuulumisia kuulemme kuukausittain.

Säännöllisiä ryhmiä ovat mm. perjantain toiminnallinen ryhmä, jolloin järjestetään vaihtelevaa, Ruukista ulospäin suuntautuvaa mm. kulttuuri -ja liikuntapainotteista toimintaa, jonka suunnittelussa ovat palvelunkäyttäjät itse olleet mukana.

Lisäksi valokuvaamme paljon. Vuoden teema ”Suomi 100 vuotta” kulkee läpi vuoden arjessamme ja huipentuu loppuvuodesta valokuvanäyttelyyn.

Ruukin omien ryhmien lisäksi palvelunkäyttäjä voi osallistua myös muiden toimintaa järjestävien tahojen vapaavalintaisiin ryhmiin. Asiakas voi myös opiskella tai käydä päivätoiminnassa palvelun aikana.

 Ruukki facebookissa

Koulukatu 13 E, 33200 Tampere
Puh. 010 526 6103
ruukki(at)sopimusvuori.fi

Sopimusvuori_Facebookissa