Sopimusvuori

 

Vaahterassa on 10 asiakaspaikkaa mielenterveyspalveluita käyttäville nuorille aikuisille (18 - 35 -vuotiaille). Henkilökuntaa on saatavilla kellon ympäri. Päivävuorossa on tavallisesti 1-3 työntekijää ja iltavuorossa 1 työntekijä. Yöohjaaja on yhteinen Ruukin kanssa.

Asiakkaiden huoneet ovat yhden ja kahden hengen huoneita, joissa on oma wc ja suihku. Asiakkaiden yhteisiin tiloihin kuuluu keittiö, olohuone, kodinhoitohuone, sauna ja ryhmähuone.

Vaahtera antaa mahdollisuuden

  • Kuntoutua suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti turvallisessa ympäristössä
  • Itsenäistyä ja mennä elämässä eteenpäin
  • Harjoitella arjen taitoja
  • Oppia elämään sairautensa kanssa
  • Oppia olemaan porukassa
  • Löytää "oman juttusi"

Asuminen yksikössä

Vaahterassa jokaisen asiakkaan kanssa tehdään henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma, jota arvioidaan säännöllisesti. Vaahteran arkeen kuuluvat kotiaskareet sekä ryhmiin osallistuminen. Suunnittelemme ja toteutamme ryhmiä asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Suosittuja ryhmiä ovat olleet tunneryhmä, kirjoitan -ryhmä, liikuntaryhmä ja kädentaidot -ryhmä.

Liikumme paljon kodin ulkopuolella: kaupungilla, elokuvissa, ulkona syömässä, retkillä, leireillä ja osallistumme erilaisiin tapahtumiin.

Vaahterasta on mahdollista osallistua Sopimusvuoren päivätoimintaan oman kuntoutussuunnitelman mukaisesti. Teemme yhteistyötä Sopimusvuoren muiden nuorten kuntoutuspaikkojen kanssa.

Koulukatu 13 E, 33200 Tampere
Puh. 010 526 6104
vaahtera(at)sopimusvuori.fi

Sopimusvuori_Facebookissa